Figyelem új időpontok! Következő alapképzésünk 2020 január közepén indul! Bővebb információért kérjük érdeklődjön az info@bowen-akademia.eu címen!tovább...
Bowen Alkalmazók számára! 2020 május elején Robyn Wood - Szélhűdés/Stroke, továbbá Ron Phelan - Állkapocsízületi diszfunkciók 1-2 és 3 kurzusai, és Horm
tovább...

Képzés / jelentkezés

A képzésről

A Bowen Therapy Academy of Australia (BTAA) – Bowtech The original Bowen Technique oktatási fórummal együttműködő Bowen Therapie Akademie Europa (BTAE) alapképzési programja kétszer négy és kétszer három napból áll. Tanfolyamainkon, tapasztalt Instruktorok vezetése mellett Önök egy átfogó izom- és kötőszöveti kezelésrendszert sajátíthatnak el. Részletes demonstrációk és munkafüzeteink segítségével, valamint az azt követő gyakorlatok által egy praxisorientált gyakorlati képzésen vehetnek részt. A kezelési folyamatokat logikus sorrendben mutatjuk be, amely lehetővé teszi az alkalmazók számára, hogy rögtön az első tanfolyam után elkezdjenek praktizálni úgy, hogy eredményeket produkáljanak. A Bowen Fogásokat annak ellenére, hogy magas precizitást követelnek, könnyű elsajátítani. Alkalmazásuk az egyensúly helyreállításával testi, lelki és emocionális panaszok széles spektrumában nyújthat hathatós segítséget. Ez egy lágy, nem manipulatív technika, és megfelelő használata mellett kontraindikációja gyakorlatilag nincs. Az alapképzések további időpontjai a gyakorlati idő figyelembevételével és közbeiktatásával kerülnek sorra, körülbelül két havonta. Oktatási programunk a BTAA világszerte szerzett, mintegy 30 éves oktatási tapasztalatára épül.

Az alapképzés moduljainak rövid áttekintése

Modul 1-2 (4nap)
Az első négy nap hangsúlyozza az alap relaxációs fogások, és a szünetek fontosságának megértését és azok kimerítő gyakorlását, valamint néhány más gyakran alkalmazott eljárás (pl. váll, vese) adja a programot. Szó lesz a fasciáról, a tenzegritásról, és arról, hogyan dolgozunk klienseinkkel. Az esetek rögzítésének összefoglaló irányelvei és ennek fontosságának megértése szintén e modul részét képezi.

Modul 3-4 (4 nap)
Még több kezelési folyamat (pl. csípő, boka, térd és több más…), valamint az előző modul komplett revíziója adja a modul anyagát. A fogások precizitása (nyomás, sebesség), még több információ az izmokról, fasciáról és a tenzegritásról, hogy milyen erők alakítják a testtartást. Emlékeztető teszt megírása és együttes kielemzése is része e négy napnak.

Modul 5-6 (3 nap)
Az eddig tanultak ismételt revíziója mellett további, a váll kezeléseket kiegészítő eljárások, a bordakosár és környékének problémáit megcélzó fogások, valamint a farokcsont és még néhány meglepő eljárási mód szerepel a modul programjában. Ezen keresztül még tovább fejtegetjük a testen belüli összefüggéseket és a központi idegrendszer szerepét a Bowen hatásmechanizmusában. Újabb emlékeztető teszt és annak együttes elemzése az eddig elhangzottak hatékonyabb rögzítése végett.

Modul 7 – Alapképzés vizsgamodul
Ez a három nap minden eddig elhangzott és megtanult alkalmazás összefoglalója egy senior Bowen Instruktor vezetése mellett. Az utolsó nap írásbeli teszt kitöltése, valamint a tételben kihúzott fogások praxisszerű bemutatása képzi a gyakorlati vizsga anyagát.

Az alapképzés részét képezi még az Üzleti alapok – Praxisépítés modul 2 napos tanfolyama, valamint a Higiéniai alapismeretek modul 1 napos oktatása.

Az alapképzés sikeres elvégzését követően akadémiánk bizonyítványt ad ki, valamint hangsúlyt helyez arra, hogy az általa minősített és a honlapján megtalálható Bowen Alkalmazók megfelelő továbbképzésben részesüljenek és igyekszik folyamatos tanulmányokkal segíteni azt, hogy teljesíteni tudják a szigorodó minőségbiztosítási előírásokat. Diplomás képzésünk haladó Bowen Alkalmazók számára a Modul 10 írásbeli és gyakorlati vizsgájával teljesíthető, majd ezt követően a diplomás Bowen Alkalmazók a Modul 12 kurzus ugyancsak írásbeli és gyakorlati felmérésének sikeressége esetén Mester vizsgát tehetnek.

Hogyan készüljön fel a tanítási napokra:

Hozzon magával:

  • Kényelmes ruházatot, amit könnyen le- és fel tud venni, mivel legtöbbször a bőrön fogunk dolgozni
  • Bár adjuk a képzéshez szükséges asztalokat, lepedőket, és takarókat, amennyiben speciális igényei vannak ezeket illetően, vagy például párnára van szüksége, kérjük azt hozza magával
  • Körömcsipesz vagy körömvágó olló, körömreszelő. A jó munkához abszolút rövidre vágott körmökre lesz szüksége!! Ez nálunk szigorúan fontos szempont, mert emiatt rengeteg fogást képtelen lesz helyesen elvégezni! Amennyiben eddig műkörmöket hordott és elhatározta, hogy emberekkel és testükkel szeretne foglalkozni, úgy muszáj lesz műkörmeit levetetni és saját körmeit tökéletesen rövidre vágni.
  • Jókedvet, pozitív, nyitott hozzáállást

Mit hagyjon otthon:

  • Stresszt. Próbáljuk meg jól érezni magunkat a tanulás folyamán!
  • Előítéleteket, és kialakult merev véleményeket. Ürítsük ki fejünket, hogy adott esetben helyet adjunk néhány új gondolatnak még akkor is, ha ez látszólagos ellentmondásban van eddigi ismereteinkkel!
  • Mobil telefonokat! Kapcsoljuk ki, némítsuk el, vagy legalább állítsuk át vibrációra a tanfolyam ideje alatt!

Képzés / jelentkezés bejegyzéshez 1 hozzászólás